יאיר משה זילברמן, נישא בשעה טובה ביישוב מצפה יריחו. ההתרגשות הייתה גדולה, המשפחה הייתה מאושרת, כולם טרחו ובאו מכל קצוות הארץ. לא בכל יום מזדמנת שמחה גדולה כזו. אי אפשר להחמיץ את השמחה. זו הייתה טירחה, לא פשוט להגיע לשם – למצפה יריחו, אבל מה לא עושים בשביל לשמוח עם המשפחה? כולם הגיעו, וזה הדגיש עוד יותר עד כמה בלתי אפשרי שהסבתא לא תגיע. שסבתא לא תשתתף בנישואי נכדה? שסבתא לא תזכה לראות את הקמת הענף הנוסף במשפחה אותה הקימה? איך זה ייתכן? לצערה הרב של משפחת זילברמן, נראה היה שאין שום דרך להביא את הסבתא אל היישוב המרוחק. היא מרותקת לכיסא גלגלים, זקוקה לנסיעה מיוחדת, ולמרות הרצון הטוב אף אחד לא היה יכול לעשות את זה. ניסו פה, ביררו שם, כל הבקשות עלו בתוהו. מי יסכים להוציא רכב להסעת נכים למקום כל כך רחוק ומבודד? התשובות השליליות התקבצו, ונראה היה שדרכה של הסבתא לשמחתה הגדולה נחסמה לחלוטין. "את יד שרה ניסיתם?" שאל מישהו, וזכה מייד לתגובה צוננת. אף אחד לא הסכים, אז בדיוק ארגון המתנדבים הגדול ביותר, זה שעסוק ללא הפסקה בהסעות נכים בכל הארץ, הוא יוכל 'לבזבז' כל כך הרבה זמן? אין סיכוי! אין סיכוי, אבל כשאין שום ברירה אחרת אפשר בכל אופן לנסות. ההתקשרות למוקד הנכוניות הניבה בו במקום תגובה חיובית. אין נהג באיזור, אין נסיעה קרובה, אבל אם סבתא רוצה להגיע לחתונת הנכד, היא תגיע. ממש לא משנה מה המאמץ הנדרש. השמחה, שמחתה של משפחת זילברמן, הייתה מושלמת. ** בשנה שעברה, בכ"ה אב תשע"ח, נפטרה הסבתא, גב' הינדה הלנה זילברמן ז"ל בשיבה טובה, כשהיא מוקפת באהבתם של בני משפחתה. לקראת מלאת השנה לפטירתה, החליטו בני המשפחה האוהבים להנציח את זכרה. היעד להנצחה היה ברור ומובן מאליו. המקום שהעניק לה שמחה בעת בו כה נזקקה לה, זכה לתרומתם הנדיבה של בני המשפחה. בשבוע שעבר, הגיעו צאצאיה של גב' זילברמן להדביק את שלטי ההנצחה על הציוד היקר שנרכש בתרומתם; כסאות גלגלים, קלנועיות ומחולל חמצן נייד. ההתרגשות הייתה רבה. למה דווקא תרומה ליד שרה? הסביר הבן כשהוא מקריא את המכתב אותו יקרא מעל קברה של אימו ביום השנה לפטירתה, כי "שלח לחמך על פני המים כי ברוב הימים תמצאנו. במותה ידה של אמנו מרת הינדה הלנה נשמתה עדן שלחה ושילבה ידה ביד שרה – הארגון של חווית הנתינה". |
- ציוד רפואי
- מרכזי שיקום
שיקום והעצמה
תוכנית השיקום כוללת טיפול שיקומי והעצמה, תוך ניצול המשאבים הקיימים באדם ובסביבתו. המטרה היא להכשירו למעורבות חברתית מהנה, וניהול עצמי בתפקוד החיים בבית ובקהילה.
לכל משתקם תופרים תוכנית שיקום אישית המותאמת למוגבלותו וליכולות שלו, כשהמטרה לקדם אותו לתפקוד עצמי במידת האפשר. - מוקד מצוקה
שירות מוקד מצוקה המאפשר לאנשים הזקוקים להשגחה, להמשיך את החיים העצמאיים בביתם, עם תחושת ביטחון ושלוות נפש, בידיעה שבעת מצוקה, חלילה, ה’מנוי’ יוכל ללחוץ על לחצן המצוקה שצמוד לידו כשעון, ולקבל עזרה מתאימה במהירות וביעילות.
מוקד המצוקה מאויש 24/7 ע"י מוקדנים שעברו הכשרה מקצועית מקיפה, ודוברים מספר שפות. המוקדנים מסבירי פנים, חדורים בערך הנתינה ופועלים להעניק יחס אישי ואת השירות הטוב והיעיל לכל מנוי. - נכוניות
המתנדבים בנכוניות נחושים להסיר את המגבלות ממרותקי הבית. ניתן להזמין את הנכונית לכל מטרה. מטיפול רפואי ועד אירוע משפחתי או אפילו גיחה לחוף הים.
- אשפוז בית
שרותים רפואים לבית
מתנדבי מחלקת אשפוז הבית של יד שרה נחושים למנוע את תחלואי הרפואה הציבורית; הידבקויות וזיהומים, כמו גם תשישות נפשית וחוסר מוטיבציה להחלמה. באמצעות מתן מענה מקיף, יכולים המאושפזים להבריא בביתם ובחיק משפחתם התומכת. בלי סיבוכים, בלי חשש להידבקות וזיהומים, ועם מענה רפואי יעיל בהרבה.
יד שרה מציעה אשפוז אקוטי כאלטרנטיבה איכותית לטיפול בבית החולים. בהתאם להמלצת הרופא, נשלחים הזקוקים לאשפוז במחלקות הפנימיות לאשפוז ביתי בחסות יד שרה. הרופאים המומחים של יד שרה מלווים מקרוב את התקדמות ההבראה והצוות הסיעודי מעניק את הטיפול בבית. מאושפזים שהעדיפו את ה'האוס-פיטל' של יד שרה, החלימו בתוך תקופה קצרה במאות אחוזים מתקופת האשפוז המקובלת בבתי החולים.
- משפחה וקהילה