• עברית
  • כרטיס ברכה
  • החזון
  • חבר הנאמנים הבינלאומי
  • מתנדבים
  • לתרומות
  • עברית
  • כרטיס ברכה
  • החזון
  • חבר הנאמנים הבינלאומי
  • מתנדבים
  • לתרומות
  • ציוד רפואי
    סניפי יד שרה

    119 סניפי יד שרה פרוסים מהצפון ועד הדרום, ומנגישים את אביזרי הסיוע הרפואי המושאלים בחינם לכל פונה.

    לרשימת הסניפים
    קטלוג ציוד רפואי
    ציוד רפואי מותאם
    יד שרה מסייעת- י.ש.מ
    תיקון ציוד רפואי
    ציוד רפואי עד הבית
  • מרכזי שיקום
    שיקום והעצמה
    השיקומון
    החנותון

    תוכנית השיקום כוללת טיפול שיקומי והעצמה, תוך ניצול המשאבים הקיימים באדם ובסביבתו. המטרה היא להכשירו למעורבות חברתית מהנה, וניהול עצמי בתפקוד החיים בבית ובקהילה.
    לכל משתקם תופרים תוכנית שיקום אישית המותאמת למוגבלותו וליכולות שלו, כשהמטרה לקדם אותו לתפקוד עצמי במידת האפשר.

  • מוקד מצוקה

    שירות מוקד מצוקה המאפשר לאנשים הזקוקים להשגחה, להמשיך את החיים העצמאיים בביתם, עם תחושת ביטחון ושלוות נפש, בידיעה שבעת מצוקה, חלילה, ה’מנוי’ יוכל ללחוץ על לחצן המצוקה שצמוד לידו כשעון, ולקבל עזרה מתאימה במהירות וביעילות.

    מוקד המצוקה מאויש 24/7 ע”י מוקדנים שעברו הכשרה מקצועית מקיפה, ודוברים מספר שפות. המוקדנים מסבירי פנים, חדורים בערך הנתינה ופועלים להעניק יחס אישי ואת השירות הטוב והיעיל לכל מנוי.

  • נכוניות
    הסעות למוגבלי תנועה
    הסעה למוגבלי תנועה
    טיולים למוגבלים
    בית הספר למדריכי טיולים לנכים

    תוכנית השיקום כוללת טיפול שיקומי והעצמה, תוך ניצול המשאבים הקיימים באדם ובסביבתו. המטרה היא להכשירו למעורבות חברתית מהנה, וניהול עצמי בתפקוד החיים בבית ובקהילה.
    לכל משתקם תופרים תוכנית שיקום אישית המותאמת למוגבלותו וליכולות שלו, כשהמטרה לקדם אותו לתפקוד עצמי במידת האפשר.

  • אשפוז בית
    שרותים רפואים לבית
    להבריא בבית
    בית חולים ביתי
    המרכז למניעת נפילות
    מרפאת שיניים ניידת
    בריאות שווה לכל

    מתנדבי מחלקת אשפוז הבית של יד שרה נחושים למנוע את תחלואי הרפואה הציבורית; הידבקויות וזיהומים, כמו גם תשישות נפשית וחוסר מוטיבציה להחלמה. באמצעות מתן מענה מקיף, יכולים המאושפזים להבריא בביתם ובחיק משפחתם התומכת. בלי סיבוכים, בלי חשש להידבקות וזיהומים, ועם מענה רפואי יעיל בהרבה.

    יד שרה מציעה אשפוז אקוטי כאלטרנטיבה איכותית לטיפול בבית החולים. בהתאם להמלצת הרופא, נשלחים הזקוקים לאשפוז במחלקות הפנימיות לאשפוז ביתי בחסות יד שרה. הרופאים המומחים של יד שרה מלווים מקרוב את התקדמות ההבראה והצוות הסיעודי מעניק את הטיפול בבית. מאושפזים שהעדיפו את ה’האוס-פיטל’ של יד שרה, החלימו בתוך תקופה קצרה במאות אחוזים מתקופת האשפוז
    המקובלת בבתי החולים.

  • שירות לקהילה
    אוזן קשבת
    תיעוד סיפור חיים
    המחלקה לניצולי שואה
    שירות קהילתי
    מלון החלמה
    המרכז לפעילות בריאה
    חדר מלח
    יחידות אירוח
    ייעוץ והדרכה
    מרכזי תצוגה והדרכה
    המרכז למשפחה
    ייעוץ משפטי
    יד לתומך – סיוע למשפחות תומכות
    מיון ערב
    מרכז פרנקל לרפואה דחופה
benic
יום שני, 30 אפריל 2018 / Published in חדש ביד שרה, חדשות

פרס רקאנטי לפרויקט נגישות בשיתוף יד שרה ברחובות

קרן טואטה-שגיא, מורה בבית הספר “השיטה” שברחובות זכתה בפרס רקאנטי על פרויקט נגישות שיזמה והפעילה במשך מספר שנים בבית הספר. במהלך הפרויקט נעזרו התלמידים בכיסאות גלגלים מיד שרה. הפרס בא לעודד דפוסי עבודה של יזמים במערכות חינוך, ולהפנות את תשומת הלב הציבורית למורים, יוזמים ויוצרים, הן כיחידים והן כחלק ממערכת השואפת לשפר את איכויותיה.

לפני 11 שנים החלה קרן טואטה-שגיא ללמד בבית הספר הפתוח השיטה שבשכונת חבצלת ברחובות. בכיתתה למד אייל מונק, ילד שהתנייד באמצעות קלנועית, שמעבר להתמודדות עם מחלתו – ניוון שרירים, התמודד עם בעיות נגישות. לאחר שנפטר החליטה המורה המסורה להפוך את הנושא למפעל חייה. מורה נוספת הצטרפה לפרויקט, והן קראו לו “נגיש לא אדיש”.

תלמידי כיתות ט’ התגייסו למשימה ועד מהרה היו 75 תלמידים שערכו מחקר מקיף על נושא הנגישות. “ישבנו על פרמטרים וטבלאות, נפגשנו עם ראש העירייה, יצרנו אפליקציה והזנו נתונים, ומה שהתחיל כפרויקט הפך ליוזמה”. היא מספרת.

התלמידים הקדישו את כל מערכי השיעור לנושא, יצרו תבחינים, ניסחו מכתב רשמי ויצאו ליום שיא, ובמסגרתו הסתובבו ברחבי העיר עם 20 כיסאות גלגלים מיד שרה. הם בדקו גנים ציבוריים ומרכזי קניות, ובחנו הלכה למעשה עם אלו מכשולים מתמודד היושב על כיסא הגלגלים כשהוא יוצא מביתו.

יחד עם תוכנית “קהילה נגישה” של משרד הרווחה ובעזרת חברת סיסטמטיקס, בנה גיא ניזרי, הורה לתלמיד בבית הספר, אפליקציה על פי התבחינים שהילדים יצרו. הם חברו לפרויקט “עולים מדרגה” שעובד בשיתוף עם אפליקציית “איזי” ויצאו לעיר למדוד ולבחון היכן יש בעיות של נגישות תוך עדכון שלהן באפליקציות, כדי שכשאדם עם כיסא גלגלים ייצא מביתו הוא יוכל לבנות לעצמו את המסלול הנוח ביותר ליעד שאליו הוא מעוניין להגיע.

אחת התלמידות, רוני סתוי, כתבה על הפרויקט: “התחלקנו ל-11 קבוצות כאשר כל קבוצה קיבלה כיסא גלגלים של יד שרה. כל קבוצה הסתובבה באזור מסוים שנתנו לה בשכונת ‘רחובות החדשה’. עם טלפון חכם אשר בו נמצא יישומון הנגישות המיוחד שנבנה במיוחד עבור הפרויקט. ביישום ישנם כמה שדות שצריך למלא. השדה הראשון הוא תחום תשתיות (מדרכות עם רמפות תחנות אוטובוס וכו’). השני הוא נותני שירותים (בתי קפה, בנקים וכו’). השלישי הוא פארקים וגנים, והרביעי הוא מבנים. ביום השיא של הפרויקט כל קבוצה יצאה עם כיסא הגלגלים שלה אל האזור בו היא צריכה להסתובב. כל פעם ילד אחד מהקבוצה נסע בכיסא הגלגלים כדי להרגיש כמה קשה לבן אדם על כיסא הגלגלים, ולחוות את הפרויקט עד הסוף ולדעת באמת אם המקום נגיש או לא נגיש. דיווחי הנגישות נקלטו מיד במפה האינטרנטית. המפה נועדה למטרה פשוטה ובסיסית – שהאנשים הנעזרים בכיסאות גלגלים יוכלו להיכנס בקלות ולראות מה נגיש ומה לא נגיש במקום לשלוח אדם להסתובב ולבדוק מסלול אפשרי עבורם”.

עם הממצאים שאספו התלמידים הם הגיעו לעיריית רחובות לפגישה עם ראש העירייה רחמים מלול. “הצגנו בפניו את הנתונים שלנו ואנחנו מרגישים שיש לנו קו פתוח לעירייה ושהנושא חשוב להם”, אומרת טואטה-שגיא.

אחד המשתתפים בפרויקט הוא אחיו של אייל מונק ז”ל. אפילו הוא לא הבין עד כמה עניין הנגישות הוא נושא קריטי עד שהתיישב בכיסא הגלגלים והבין מה עובר על אדם נכה. “אני זוכר את ההורים שלי נלחמים על נושא הנגישות אבל לא הבנתי את זה עד שעשיתי את זה בעצמי”, הוא אומר. “זו חוויה פותחת עיניים. לא הבנתי עד כמה זה קשה. כמה דבר קטן יכול למנוע מבן אדם כניסה למקום כלשהו”.

כעת, לאחר עבודה מאומצת של שלוש שנים, כל מערכי הפרויקט יצקו יסודות והן מעוניינות שבתי ספר נוספים בעיר ייקחו חלק ביוזמה. “העבודה הסיזיפית נעשתה. עכשיו אנחנו רוצים להעביר את זה הלאה. מערכי השיעור כבר מוכנים ואנחנו יותר ממוכנים לסייע לבתי ספר אחרים לקלוט את הפרויקט אצלם”, אומרת טואטה-שגיא.

רוני מסכמת את חשיבות הפרויקט: “בשבילי פרויקט הנגישות היה חוויה יוצאת דופן. חוויתי את ההתמודדות של האדם הנכה על כיסא הגלגלים בצורה הכי מדהימה שיש, להסתובב על כיסא גלגלים כי עד שלא מרגישים ומתנסים לא באמת מבינים את הקושי ואת העבודה. מעבר לכך זאת הייתה תחושה פשוט מדהימה לדעת שאנחנו הולכים לעזור לכל כך הרבה אנשים. הדבר ייצר מודעות בכיתה, בחטיבה ובכלל. חשוב שאנשים יהיו מודעים לאנשים עם מוגבלויות וחשוב שנעזור להם איפה שרק נוכל. להנגיש להם עוד מקומות ולא רק ברחובות, לשלב אותם בחברה, והכי חשוב להתייחס אליהם כמו אל בני אדם רגילים לגמרי כי נכה הוא בן אדם נורמאלי לגמרי ואת זה הבנתי הרבה בזכות הפרויקט. מה שעשינו היה רק קצה המזלג יש עוד המון מקומות להנגיש, ומוגבלויות פיזיות ומנטליות נוספות וחשוב שכולם ירתמו למאבק!”.

בכתבה שולבו קטעים מכתבתה של אביגיל קדם, כתבת ידיעות רחובות

כתבות נוספים שיכולות לעניין אותך

יד לתומך – כמו מלאכים
לאם ולתינוק, המשקל החדש הגיע!
מתנדב מעל ומעבר

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Search

Recent Posts

  • אשפוז בית יד שרה

    “ביד שרה הולכים לישון רק כשאתם יכולים לישון”

    “החבר’ה מהסיירת”, כך קוראים ל...
  • שיקומון יד שרה

    משנכנס אדר מרבים בשמחה

    המשתקמים במרכזי ה’שיקומון’ של יד שר...
  • יחידות אירוח רעננה

    חנוכת קומת יחידות האירוח ברעננה

    יחידות האירוח ביד שרה, המוצעות חינם לשוהים לצד ...
  • הכירו את הבוט שלנו

    ביד שרה עושים הכל כדי לעזור. כשאפשר להיעזר בדיג...
  • הרב חיים דרוקמן ביד שרה

    ידיד אמת ליד שרה, הרב חיים דרוקמן זצ”ל

    הוא היה רב, ראש ישיבה, מנהיג ציבור, חבר כנסת, ס...

Recent Comments

  • יד שרה על קלנועית מתקפלת – לניידות מוגברת
  • יד שרה על חדש ביד שרה: ‘מנופי זאבי’
  • יוסף על קלנועית מתקפלת – לניידות מוגברת
  • שוחט על חדש ביד שרה: ‘מנופי זאבי’
  • יד שרה על קלנועית מתקפלת – לניידות מוגברת

השאלת ציוד רפואי

קטלוג המוצרים

התאמת ציוד מיוחד

בתי מלאכה

י.ש.ם

מרכזי תצוגה

שירות לחולה

בית חולים ביתי

מוקד מצוקה

ביקורי בית

תיעוד סיפור חיים

מרפאת שיניים ניידת

בתי מרקחת

מרכזי שיקום

חדר כושר

חדר מלח

נכוניות

שירות לקהילה

יד ריבה - סיוע משפטי

מרכז לטיפול ומניעת אלימות

משחקיה לקידום ילדים

יד לתומך - סיוע למשפחה

חוויית הנתינה הישראלית

הסניפים שלנו

חדר מיון קדמי

להתנדבות

לתרומות

יצירת קשר

הצהרת נגישות

6444*

כל הזכויות שמורות ליד שרה

אפיון, עיצוב ובנייה: Barfeld Barfeld Logo

TOP